Ο χώρος του οδοντιατρείου

Αρχιτεκτονική του χώρου
Αισθητική αρτιότητα

Το ιατρείο στεγάζεται στο «Μέγαρον Εράτυρα», σπουδαίο αρχιτεκτονικό οικοδόμημα του 1929 που σχεδιάστηκε από τον Αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Τζώνη (1877-1951) και πήρε το όνομα του από την γενέτειρα του αρχιτέκτονα, την Εράτυρα Κοζάνης. Το μέγαρο Εράτυρα αποτελεί δείγμα αστικής πολυκατοικίας εκείνης της περιόδου και η κατασκευή του έχει επηρεαστεί από την αισθητική της βιεννέζικης μπουρζουαζίας.

Ήταν συνειδητή επιλογή ο χώρος του ιατρείου να διατηρήσει τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά του στοιχεία χωρίς περιττές παρεμβάσεις που θα αλλοίωναν τον μοναδικό του χαρακτήρα. Δόθηκε, λοιπόν, έμφαση σε μία λιτή, σύγχρονη διακοσμητική αισθητική που κάνει τον ασθενή να νιώθει ότι βρίσκεται σε έναν χώρο καθαρό, αισθητικά άρτιο και φιλόξενο, με πλούσιο ιστορικό αποτύπωμα.

Τεχνολογικός εξοπλισμός

Ο ασθενής πρέπει να νιώθει σιγουριά και ασφάλεια τόσο στο στάδιο της διάγνωσης, όσο και στα στάδια της θεραπείας και της παρακολούθησης. Το οδοντιατρείο είναι εξοπλισμένο με τον πλέον σύγχρονο οδοντιατρικό εξοπλισμό, ο οποίος προσφέρει ακριβή αποτύπωση της κατάστασης του ασθενή, ανώδυνη θεραπεία και αποτέλεσμα απολύτως φυσικό και σύμφωνο με τις ανάγκες του.

Χαρακτηριστικά, το οδοντιατρείο διαθέτει: Ψηφιακό σύστημα εξω-ενδοστοματικής απεικόνισης, ψηφιακό ελεγκτή συγκλεισιακών δυνάμεων, οδοντικός φασματογράφος, συσκευή λεύκανσης (ΖΟΟΜ 2), συσκευή ψηφιακής αναισθησίας, συσκευή αεροαποτριβής, μεγεθυντικά μέσα, DIS (Dental Imaging System), μικροσκόπιο κ.α.

Οι οδοντιατρικές συσκευές και τα εργαλεία του ιατρείου φέρουν πιστοποίηση CE καθώς και πληρούνται όλες οι  προϋποθέσεις αποστείρωσης σύμφωνα με τις  κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ακτινογραφικό μηχανήμα διαθέτει πιστοποιητικό καταλληλότητας από το Ινστιτούτο Ατομικής Ενέργειας Ελλάδος και η λειτουργία του βασίζεται στις διατάξεις του ISO9001.