Επικοινωνία / Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού

Τ. +30 2310 460890

Παύλου Μελά 29, 54622 Θεσσαλονίκη


1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Πληροφορίες σχετικά με την αρχική σας επίσκεψη

Στόχος του οδοντιατρικού ελέγχου (αρχική εξέταση) είναι η ανάλυση και καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης, η διάγνωση τυχών προβλημάτων και ο σχεδιασμός της θεραπείας. Η αναλυτική καταγραφή περιλαμβάνει τη λήψη εξωστοματικών και ενδοστοματικών φωτογραφιών, ψηφιακών ακτινογραφιών ή/και πανοραμικής ακτινογραφίας, ενώ μπορεί να κριθεί απαραίτητη η χρωματοληψία και η λήψη αποτυπωμάτων.

Τα στοιχεία που θα ελεγχθούν κατά την πρώτη επίσκεψη είναι:

— Οι μαλακοί ιστοί της στοματικής κοιλότητας και το περιοδόντιο (ούλα, φατνιακό οστό κ.ά.).
— Το κάθε δόντι ξεχωριστά (ύπαρξη τρυγίας, τερηδόνας, έλεγχος εμφράξεων, θέση, σχήμα, χρώμα κ.ά.).
— Η σχέση δοντιών μεταξύ τους, αλλά και με τα ούλα, το φατνιακό οστό, τα χείλη και το πρόσωπο.

Μετά τη συλλογή και μελέτη όλων αυτών των πληροφοριών, γίνεται η διάγνωση, εκτιμάται η δυνατότητα παρέμβασης στην αισθητική ζώνη του χαμόγελου και, τέλος, δίνεται γραπτώς με παράλληλη προφορική λεπτομερή ανάλυση το προτεινόμενο σχέδιο θεραπείας (διαδικασία θεραπείας, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, προβλεψιμότητα σε βάθος χρόνου, αριθμός επισκέψεων, κόστος κτλ.).

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν πρόκειται για παρεμβάσεις στην αισθητική ζώνη του χαμόγελου, υπάρχει η δυνατότητα να δει ο ασθενής το τελικό αποτέλεσμα στο στόμα του με μια τεχνική που είναι προσωρινή (temporary bonding) ή στην οθόνη του υπολογιστή με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού.

* Η πρώτη επίσκεψη διαρκεί 45-90 λεπτά και το κόστος της είναι 50 €.