Το συγκεκριμένο υλικό προστατεύεται από τις διατάξεις του Ν.2121/93 Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο smilebite οδοντιατρείο.

εμφυτεύματα δοντιών

Εμφυτεύματα δοντιών

_ dental implants

Το οδοντικό εμφύτευμα (εμφυτεύματα δοντιών) είναι μια μικρή βίδα από τιτάνιο, η οποία τοποθετείται χειρουργικά στο οστό της γνάθου, στο σημείο ενός ή περισσότερων δοντιών που έχουν χαθεί,  και λειτουργεί ως αντικαταστάτης της ρίζας ενός δοντιού (χειρουργικό τμήμα).

Τα εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται για να στηριχθεί ένα μεμονωμένο δόντι, μια γέφυρα δοντιών, ή ακόμη και μία ολική οδοντοστοιχία (προσθετικό τμήμα).

Η διαδικασία τοποθέτησης των οδοντικών εμφυτευμάτων:

1. Ψηφιακό στάδιο

Διάγνωση, ψηφιακός σχεδιασμός και χειρουργική προετοιμασία του στόματος.

Μετά από συζήτηση με τον ασθενή και διερεύνηση των πιθανών θεραπευτικών επιλογών, δημιουργείται μία ακριβής ψηφιακή απεικόνιση του στόματος του ασθενή με χρήση ακτινογραφιών, τρισδιάστατης απεικόνισης, φωτογραφιών και βίντεο. Καθορίζεται η θέση, το σχήμα και το μέγεθος των δοντιών που θα τοποθετηθούν. Με βάση αυτά, ο χειρουργός θα καθορίσει την ιδανική θέση κάθε εμφυτεύματος και τον βέλτιστο τύπο εμφυτεύματος για το συγκεκριμένο περιστατικό. Το σχέδιο θεραπείας που θα έχει στα χέρια του ο ασθενής θα περιγράφει όλα τα στάδια της διαδικασίας με όλες τις απαραίτητες επεξηγήσεις, ενώ θα περιλαμβάνει και το συνολικό κόστος της θεραπείας.

2. Χειρουργικό στάδιο

Τοποθέτηση του εμφυτεύματος στο οστό της γνάθου.  

Στο στάδιο αυτό, πραγματοποιείται "μη χειρουργικά"* η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων σύμφωνα με το Computer guided implant surgery (CGIS) protocol. Σε πιο περίπλοκα περιστατικά, αυτό το στάδιο περιλαμβάνει επίσης και πρόσθετες επεμβάσεις που ενδέχεται να έχουν κριθεί αναγακίες, όπως οστικά μοσχεύματα, μοσχεύματα μαλακού ιστού, κ. ά. Μετά το χειρουργείο, στον ασθενή θα έχουν τοποθετηθεί προσωρινά δόντια. Μία εβδομάδα μετά, αφαιρούνται τα ράμματα. Το στάδιο ολοκληρώνεται με ένα διάστημα 6 εβδομάδων επούλωσης, απαραίτητο για την οστεοενσωμάτωση των οδοντικών εμφυτευμάτων

*χωρίς τη διάνοιξη χειρουργικού κρημνού. (χωρίς τομή και ράμματα)

3. Προσθετικό στάδιο

Αποκάλυψη εμφυτεύματος και προσθετική αποκατάσταση.

Στο στάδιο αυτό, ο οδοντίατρος παίρνει ένα τελευταίο αποτύπωμα, το οποίο στέλνεται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Στο σημείο αυτό, το εργαστήριο διαθέτει όλες τις βιολογικές, δομικές και λειτουργικές πληροφορίες που του είναι απαραίτητες για να ολοκληρώσει το περιστατικό σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Κατασκευάζονται οι τελικές προσθετικές εργασίες, οι οποίες και στερεώνονται πάνω στα εμφυτεύματα είτε με τη χρήση βιδών ή με ειδική κόλλα.

Θα θέλατε να ρωτήσετε κάτι;

[]
1 Step 1
Email
Η ερώτησή σας
Previous
Next